Poraz seniorske ekipe u Kragujevcu u uzvratnoj prijateljskoj utakmici protiv ženske košarkaške reprezentacije Mauricijusa 42:73 (28:29) – pobeda mlađih pionirki u Svilajncu 65:35

U palanačkom košarkaškom klubu radi se na kompletiranju tima za novu sezonu

Iako je takmičarska sezona završena u Košarkaškom klubu Sistem 2000 iz Palanke veoma je aktivno. U gro planu je formiranje ekipe za predstojeće prvenstvo, jer su ambicije plasman u Drugu ligu Srbije. Odigrana je međunarodna prijateljska utakmica sa selekcijom Mauricijusa. Tačnije, revanš meč. U kragujevačkoj hali Jezero, reprezentacija afričkog ostrva je pobedila ekipu Sistema 2000 iz Palanke rezultatom 73:42. Prvo poluvreme je završeno vođstvom Mauricijusa 29:28, a u drugom delu igre u palanačkom sastavu su bile košarkašice koje su na probi i juniorke, tako da rezultat nije bio primaran. Takođe, uspostavljena je dublja saradnja sa čelnicima i stručnim vođstvom Mauricijusa, pa se očekuje dalje zajedničke aktivnosti.

ekipa iz Kragujevca

Aktivne su bile i mlađe selekcije Sistema 2000. Mlađe pionirke, 2007/2008. godišta, koje predvodi trener Biljana Jovanović, pobedile su u Svilajncu domaći tim rezultatom 65:35.

pionirke Svilajnac

Leave a comment

Your email address will not be published.