Domaća ekipa ARMAGGEDON-a u muškoj selekciji osvojila 1 mesto a ženska ekipa u svom prvom nastupu 3×3 drugo mesto

Održan je, drugu godinu  zaredom, profesionalni turnir u basketu “Palanka voli 3×3″, pod patronatom Košarkaškog saveza Srbije i asocijacije ” 3×3 Srbija”. Sjajan događaj je i ove godine, zahvaljujući Miljanu Gligorijeviću, njegovom timu, lokalnoj samoupravi i sponzorima, odlično organizovan.

Jedini problem bila je kiša i loše vreme, pa se naizmenično igralo na sportsklom terenu Palanačke gimnazije i u hali OŠ Vuk Karadžić.Turnir je počeo u Palanačkoj gimnaziji, u ranim popodnevnim satima, takmičenjem po grupama. Bilo je 16 ekipa u muškoj i 6 u ženskoj konkurenciji.

Prvi pljusak i jaka kiša su uslovili prekid turnira oko 14 časova, a problem je bila podloga, koja je nakvašena i natopljena, pa je, dok se potpuno ne osuši, klizava i lopta ne odskače kako i koliko treba. Zbog tih teškoća karavan se preseljen u halu OŠ Vuk Karadžić, gde je završeno takmičenje po grupama i odigrani četvrtfinalni dueli.

U međuvremenu, stekli su se uslovi da se završnica turnira odigra u Palanačkoj gimnaziji, pa su mečevi počeli u 19 časova u izuzetnom ambijentu i pred punim gledalištem.
U muškoj konkurenciji, u polufinalu, ekipa “Brox” je pobedila ekipu “Sinjori”, dok je “Armaggedon” bio bolji od ekipe “3×3 komanda”.

U ženskom finalu pobeda ekipe “FL”, u duelu sa domaćim sastavom “Aramaggedona”.
I onda ponovo vremenske neprilike pred samo veliko finale. Provala oblaka i jaka grmljavina i novi prekid. Organizatori su odlučili, kao jedinu realnu opciju, da se finale odigra u hali OŠ Vuk Karadžić.

Favorit je opravdao očekivanja. Sjajna eklipa “Armaggedona” savladala je ekipu “Broxa” sa 21:17 i osvojila pobedničku nagradu i pehar. Gosti na turniru bili su Boško Adžić, koordinator “3×3 Srbija” i Nikola Vučen, predsednik opštine S. Palanka.

Leave a comment

Your email address will not be published.