МАЂАРСКА, ЕП У20: Палaнчанка Ивана Катанић у идеалној петорци шампионата

Млада женска репрезентација Србије, играчице рођене 1998. године и млађе, заузела је друго место и освојила сребрну медаљу на Европском првенству које се синоћ завршило у Шопрону (Мађарска). Изабранице селектора Милоша Павловића поражене су у финалу од моћне селекције Шпаније, али то никако не умањује њихов величанствен успех и све што што су показале на овом шампионату. Упркос великом труду и борбености наш млади тим није могао да се супротстави како је желео селекцији која је на првенству рушила све пред собом и са седам максималних победа дошла до златне медеље:  Србија У20 – Шпанија У20 50:69 (6:15, 5:19, 12:15, 27:18).

Поред огромног успеха, освајања другог места и сребрне медаље, на Европском првенству у Мађарској, млада женска репрезентација Србије заслужила је и два индивидуална признања.

Ивана Катанић и Ивана Раца одличним играма заслужиле су да се нађу у идеалној петорци шампионата. Поред њих шампионат у Шопрону обележиле су Лара Вестерик (Холандија), Сатоу Сабали (Немачка) и најкориснија играчица Ирис Џунио Мбулито из Шпаније које је понела МВП титулу

Leave a comment

Your email address will not be published.